Schoolroutekaarten

geplaatst in: Geen categorie | 0

Voor de gemeente Nijlen is duurzame mobiliteit en veilige schoolomgevingen een belangrijk gegeven. Ook u als ouder kan hier aan meewerken door op een veilige manier uw kind(eren) naar school te brengen. De gemeente wil u daar bij helpen en geeft binnenkort aan elke leerling een Octopusroutekaart. Op deze kaart vindt u de meest veilige routes naar onze school terug. Voor elke route zijn er ook herkenningspunten en aandachtspunten aangegeven.

Deze kaarten zijn tot stand gekomen met subsidies van de provincie Antwerpen in kader van het 10op10-project. De opmaak van de kaarten gebeurde door de Voetgangersbeweging vzw|Octopusplan naar aanleiding van de opmaak van de schoolvervoerplannen. De ouders werden bevraagd en kregen de gelegenheid om zowel de vervoerswijze als de knelpunten op de schoolroute aan te geven. De gemeente Nijlen gaat hier verder mee aan de slag door bepaalde infrastructurele maatregelen te nemen. U zal hier verder nog informatie over ontvangen.

Nijlen ondersteunt ook het lidmaatschap als Octopusschool voor onze school. Hierdoor kan elke leerkracht én leerling gebruik maken van het digitale leerplatform www.octopusverkeersland.be .

 

nijlen octopusschool prov-ant