BS : Strapdag

Op vrijdag 20 september is het echter de STRAP-dag (Stappen & Trappen naar school)! Om kinderen die dag de ruimte te geven om ook op straat te spelen, worden de schoolomgevingen van de GOEZO! Klokkenlaan en de Zandloper die dag afgesloten.
Deze afbeelding geeft weer hoe de straten worden afgesloten tijdens de STRAP-dag op vrijdag 20 september tussen 8u en 16.30u: 

Beide scholen kunnen dan enkel bereikt worden te voet of met de fiets. Wie met de wagen komt kan nog steeds terecht op de parking van de pastorie en de sporthal.

 

Kinderen verdienen echter het hele jaar door een veilige schoolomgeving. Daarom werd er in overleg met de Zandloper beslist om een kleine testopstelling te doen waarbij de doorgang van de Klokkenlaan naar de Zandlaan (thv basisschool de Zandloper) gedurende 3 maanden geknipt wordt voor autoverkeer. Op het einde van deze periode wordt dit uiteraard uitgebreid geëvalueerd. 

De testopstelling zal als volgt zijn: