L2 : Jeugdboekenmaand

geplaatst in: 2de leerjaar | 0

Gisteren kregen we bezoek van de ouders van Rien. Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand namen zij ons mee in tekeningen doorheen vele kinderboeken. Ze vertelden hoe tekeningen groeien in hun hoofd en op papier. Daarbij gebruiken ze natuurlijk hun fantasie. Merel nam ons ook mee op reis naar Egypte naar de Vallei der Koningen. Ook daar tekent zij: ‘schatten’ die bij opgravingen gevonden worden. Dit keer zonder fantasie en zo nauwkeurig mogelijk. Wij mochten zelfs meekijken in een opengemaakt graf en ontdekten er een goed bewaarde … mummie! Benjamin tekende op het bord een coole ridder. We ondervonden dat je door het tekenen van de mond en wenkbrauwen gevoelens in een gezicht kan leggen. Wat hebben wij genoten van deze leuke namiddag! Zelfs een leesboek van onze taalmethode is voor een stuk door Benjamin getekend. De Reus van Teus zal ons nog lang plezieren. Bedankt hoor!